Wednesday, December 30, 2009

program terawal 2010

dari Yahoo Group CS230 meriwayatkan. dari bali sama berkata ;

"aku nak berjudi kat china february ni so sblm aku kalah gile2 nyer.. aku nak jumpe korg semua.. sblm gi nanti.. farah pun akan ber-honeymoon kat China gak..

majlis akan berlangsung kat umah aku mgu dpn. Sabtu 9/01/2010

ni alamat umah aku;

No * Jalan Setiawangsa *,
Taman Setiwangsa,
54200 Kuala Lumpur.

merry x'mas and happy new year..
"


sekian

*rujuk sumber (bali)

Saturday, October 24, 2009

SELAMAT MAJU JAYA

Tahniah!

pada 21 oktober 2009
pada majlis konvokasyen UiTM ke 71
dalam sidang ke 10
sesi petang
bilangan ke 309
pada jam 330 pm lebih kurang
sesi penyampaian sijil Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Komputer Sains CS230 beserta dengan beberapa lagi kursus lain telah sempurna dijalankan.

alumni UiTM di istiharkan.

tahniah juga kepada classmates
faculty mates
house mates

and for other who not with us
dare to walk through!
keep until the end line
just don't stop!
we'll wait for you there

for that my friends
thanks for all of the beautiful memories

to beloved lecturers
thanks for the knowledge
motivation
spirit
love and care

thanks..

thanks for all who share the moment
through smile and laugh
through the wonderful flowers
through SMS or call
through heart or soul
through hope or fear
i know you're there too

and

this is not a victory

..this is just a beginning

Saturday, July 25, 2009

silent mode

grup senyap je skang ni..



semoga semua baik baik.

Tuesday, June 30, 2009

Pemulaan

Hai, apa khabar kawan kawan CS230. harap semuanya sihat sihat. sudah 2 tahun sedar tak sedar belajar degree di shah alam. sekarang ni ada yang sudah menghabiskan tempoh belajarnya, namun ada juga yang belu. itu tidak menjadi masalah. asalkan berusaha untuk yang terbaik bukan?

dalam 2 tahun ni. ada yang bergaduh masam muka la, perang mulut la, gosip gosip la, kutuk kutuk la (mengaku je laaa woi), mengumpat, lagi lagi syapik ngan amin kutuk makcik kantin tu. huahaha... macam macam hal... so, apa benda yang kita dapat eh?

sekarang ni semua dah mula mencari carrier masing masing. ada juga yang sudah menetapkan cariernya. ada yang berehat di kampung setelah penat study di tempat yang jauh dari rumah. juga ada yang ingin melanjutkan pelajaran lagi. bagusnya.. ada pula yang sudah berbadan dua. hehe.. tahniah yang diucapkan.

perkara paling susah adalah untuk melakukan permulaan. sekarang ni adalah permulaan carrier. agak kalut dan blurr juga. tapi itu normal kan. walaupun belajar dalam bidang it tak semestinya endup dengan carrier it. yang penting pandai dan bijak menghargai kehidupan walau apa pun bidang yang di pilih.

oleh itu, bekeja keras lah kita sementara boleh berkerja keras. tapi, jaga diri baik baik ya. dunia semakin kejam. hidup bukan semakin mudah. tapi, life is advanture right. let it be the way it is. yeah.. apa apa pun good luck la untuk semua. bagi yang masih belajar, belajar elok elok. nanti dah habis, ramai kawan kawan dah kerja boleh buat cable. hehe..

jangan lupa calling calling kalo ada projek juta juta.

ok, sekian saja. taking care.



---------------------------
reunion? agak agak lagi 10 tahun siapa yang tak berubah?

Wednesday, May 6, 2009

SALAM TAKZIAH

bebrapa hari lalu, kita mendapat kabar kurang gembira kebelakangan ini berkaitan kawan kawan kita.

berikut merupakan petikkan posting di yahoo group...
----------------------------------------------------
From:
Tuesday, May 5, 2009 7:46 PM
Kawan2 semua yang mengenali diri G-gie/GG/azeala. ..ak nk mintak tolong kawan2 semua sedekahkan Al-Fatihah @ yasin kepada En Musa Bin Mokhtar (abah/penjaga kepada GG sejak dia kecil lg) kerana abah gg sangat nazak buat masa skarang akibat beberapa penyakit yg diidapinya selama ini...sejak maghrib (4/5/2009).. beliau dh lain macam...berita terbaru yg ak dapat tau...beliau di serang stroke dalam beberapa jam yang lepas.beliau kini berada di serdang di kediaman beliau..Dr telah datang ke rumah dan memberi suntikan glukosa tuk sementara tuk memberi tenaga kepada beliau..kerana Dr xdapat nk masukkan jarum di tangan beliau tuk memasukkan garam...ak harap sgt2 semua dapat sedekah Al-fatihah @ yasin seikhlas yang mungkin...tlg yea kwn2 doa tuk abah gg yang terbaik...

Al-fatihah.. ..

p/s: mintak tlg sebarkan berita ni yea...

----------------------------------------------------------------
From:
Sunday, May 3, 2009 10:08 PM
sory sume..aku x dpt nk join esok...ade hal yg x dpt dielakkn..bru kehilangan seorang family member pagi td...
------------------------------------------------------------------

Thursday, May 7, 2009 12:31 AM
Salam semua..

Kepada semua ahli didalam group ini, marilah kita sama2 sedekahkan al-fatihah dan surah yassin kepada bapa GG yang baru pulang ke rahmatullah sebentar td.

Maklumat terbaru ini diperolehi dari sumber yg dipercayai.

semoga rohnya ditempatkan dikalangan orng2 yang beriman.

Sekian, Wassalam..

------------------------------------------



Kepada rakan rakan yang ditimpa kesedihan, kami mengucapkan takziah atas pemergian orang yang tersayang. Mudah mudahan kebaikkan hadir bersamanya.

yang pergi tetap pergi, yang hidup terus hidup. doakan yang terbaik.
amin ya Robbal alamin.